Despre noi

Despre Salarulmeu.ro

Salarulmeu.ro face parte din rețeaua internațională de WageIndicator și a fost lansat în 2011.
Salarulmeu.ro lucrează pentru a contribui la o piață a muncii mai transparentă în România.
Furnizarea de explicații și date cu privire la salariile și legislația muncii, și dând sfaturi utile pentru cariera, ne informeze vizitatorii despre lumea muncii în toate aspectele sale, de la regulile de salarizare.

Despre Fundatia WageIndicator - Comparararea si distribuirea salariilor, legislatia muncii si cariererei!
Fundația WageIndicator a fost lansata în 2001 pentru a contribui la o piață a muncii mai transparentă pentru lucrători și angajatori. Ea are o mobilizare anuală de peste 25 de milioane de oameni din intreaga lume. Pentru mai multe detalii cu privire la activitatea Fundației Wageindicator, vizitați wageindicator.org

De ce ?
O piață a muncii mai transparentă , în principiu, îmbunătățește funcționarea economiilor în ansamblu . WageIndicator consideră că fiecare lucrător și angajator ar trebui să aibă acces liber la informații cu privire la salarii , legislația muncii și de carieră . Noi colectăm și comparam informații despre piața forței de muncă prin intermediul studiilor de piața online si offline si cercetarii de birou . Împărtășim constatările noastre și servim ca bibliotecă on-line adusa la zi despre piața forței de muncă pentru milioane de oameni din întreaga lume . Pentru o comparație globala, WageIndicator dezvolta la nivel mondial o bază de date de acord colectiv, o bază de date de salariul minim la nivel mondial , o baza de date privind verificarea muncii decente și o baza de date la nivel mondial despre nivelul de trai.

WageIndicator consideră că acest lucru ajută lucrătorii individuali pentru a accesa corect pe piața forței de muncă și-i ajută pe angajatori să respecte legislația națională a muncii . În unele țări în curs de dezvoltare ajutam chiar și în trasarea structurilor salariale pentru prima dată.

Toate acestea sunt necesare, deoarece multe guverne nu au informații despre legislatia muncii și a salariului minim accesibile sau on-line. Și dacă o au, nu sunt întotdeauna complete sau sunt foarte greu de înțeles. Incercam să păstram datele noastre actualizate, ușor de înțeles și comparabile cu alte țări. În plus, guvernele nu dispun de informații care sa arate comparații salariale in functie de nivelul de ocupație. Se pare că guvernele nu considera ca aceasta ar fi una din sarcinile lor. Totusi mulți oameni sunt interesați de ele .


Cine suntem noi ?
WageIndicator este o organizație non-profit. A început în Olanda, iar acum operează în 80 de țări din întreaga lume, cu un personal dedicat de aproximativ 100 persoane. Primul site WageIndicator, Loonwijzer.nl, a fost un indicator de salariu ușor de utilizat pentru lucrătorii care cautau informații cu privire la salarii. Acesta a fost lansat în Olanda în 2001 ca o inițiativă comună de catre Paulien Osse, director al Fundației WageIndicator și Kea Tijdens, coordonatorul științific al WageIndicator și coordonator de cercetare la Aias/Universitatea din Amsterdam .
Loonwijzer.nl a devenit rapid un site popular pentru lucrători și solicitanții de locuri de muncă în căutarea de informații cu privire la salarii, contracte colective și consiliere în carieră. Datorita cresterii succesului nostru în Olanda, WageIndicator s-a ramificat curând în alte țări din Europa, Asia, America Latină și Africa.
Fundația WageIndicator este asistata de universități de renume mondial, cum ar fi Universitatea din Amsterdam si Facultatea de Drept Harvard, sindicate și organizații patronale .
Angajații WageIndicator se consideră ca o familie. Întâlnirile față în față sunt rare, dar personalul si rețea noastra on-line sunt puternice, dedicate și loiale. Mulți specialiști WageIndicator sunt părinții care lucrează; prin urmare, copiii WageIndicator primesc un Atlas al lumii in miniatură să ii intampine ca noi membri ai familiei noastre globale.

Date - colectare ,  incredere și comparabilitatea
WageIndicator colectează date cu privire la salariile reale care reflectă ratele pieței actuale pentru sute de ocupații individuale. Ele sunt bazate pe date oferite voluntar de participanți la sondajele noastre online . Mai mult decât atât, sondaje de opinie offline pentru comparatie, sunt organizate în 25 de țări precum Honduras, Senegal, Etiopia, Sudanul de Sud, unde există un acces la internet minim. Informatiile sunt comparate cu date din alte surse .
Datele despre salariile minime sunt colectate pentru fiecare țară, actualizate și comparate de către personalul internațional WageIndicator din Ahmedabad și Bratislava.
Acordurile colective sunt adunate cu ajutorul confederatiilor sindicale comerciale nationale si al organizatiilor patronale. Biroul WageIndicator din Dar es Salaam le pune online – le codifica și adnoteaza în așa fel încât comparația internațională a evolutiei și a legislației naționale a muncii este posibila. Datele VIP și datele despre legislatia muncii la nivel național sunt cercetate și actualizate de către personalul nostru internațional .
Datele noastre sunt colectate prin acelasi tip de sondaj de opinie privind salariul ca în toate celelalte țări. Acest lucru înseamnă că toți respondenții raspund la întrebări similare, deși ele sunt adaptate la piața națională a muncii. Aceasta este baza pentru comparatiile de performanta ale noastre. Acest lucru a fost făcut de la început, din 2001 și va continua în același fel. Exista nevoia de comparație internațională a salariilor, pentru ca oamenii, uneori, migreaza, lucreaza in străinătate iar unele companii considera deschiderea de operațiuni în străinătate. Ei trebuie să știe la ce se angajeaza atunci când se pregătesc pentru o mișcare riscanta ca dezvoltarea în altă parte .

Munca ce urmeaza să fie făcuta și visele noastre pentru viitor

În majoritatea țărilor avansate, serviciul nostru cel mai cerut este verificare salariului in functie de ocupație. În economiile mai puțin dezvoltate există o cerere foarte mare pentru informații detaliate privind legislatia muncii și salariul minim, pe care le oferim atat online cat și offline.
WageIndicator arată că, în multe țări, legislatia muncii, este adesea destul de buna, dar respectarea legii este problema reală. Asa ca, WageIndicator oferă formulare de plângere, mediere, un birou de asistență juridică și chiar un judecător mobil .
Dacă continuam să construim relații puternice cu institute de cercetare, guverne, sindicate comerciale, lucrători și angajatori atunci luptam necontenit pentru o operațiune WageIndicator puternica în toate țările, asigurându-ne ca toată lumea sa primeasca un targ corect și sa poata lucra în conditii bune.

Vă rugăm să completați chestionarul de salarizare și veti câștiga un salar minim.

Loading...